Keresés ebben a blogban

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon.

A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá.

A férfi ezen túl 2010-2016. között kapcsolatot tartott fenn három, Svájcban élő és szintén prostitúciós tevékenységet folytató nővel, s tőlük ezen idő alatt közel 5 millió forintnak megfelelő svájci frankot kapott.

A Székesfehérvári Törvényszék emberkereskedelem bűntette, többrendbeli, felbujtóként elkövetett pénzmosás bűntette és kitartottság bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, vele szemben 13.589.684 forint vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla ítélete megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával. A férfi büntetését 3 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !