Fegyverrel támadt rá egy osztályvezető orvosra egy 48 éves férfi Budapesten

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfival szemben, aki idén nyáron az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt rá egy osztályvezető orvosra.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 23-án kora délután, erősen ittas állapotban megjelent egy budapesti kórházban, ahol vitatkozott egy osztályvezető orvossal, mivel úgy gondolta, hogy a hozzátartozója nem kapott megfelelő ellátást. A férfi a szóváltás során elővett egy gázriasztó fegyvert - amely külsőre működőképes lőfegyver kialakítású volt -, azt az orvosra fogta és megfenyegette, hogy lelövi. Ezt követően a két férfi dulakodott, amelynek során a sértett megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a fegyvert, majd a földre vitte a támadóját. A dulakodás során a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott. Az elkövető a földre kerüléskor eszméletét vesztette, ezért az orvos, és a helyszínre siető ápolók ellátták, majd értesítették a hatóságokat.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. Az ügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el. A vádlott távoltartás hatálya alatt áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !