Alsóruházatában is kábítószert tartott a budapesti díler

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki 2021-ben kábítószert terjesztett Budapesten. Elfogásakor az erkélyén és alsóruházatában is találtak kábítószert.

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlott 2021 nyarán a XVIII. kerületi lakásán és Budapest más területén is különféle kábítószerekkel, így ún. kristállyal, amfetaminnal és marihuánával kereskedett. A férfi munkahellyel és rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését túlnyomórészt a kábítószerek értékesítéséből fedezte. Volt rá példa, hogy a vádlott a készpénzzel nem rendelkező vevőinek karóráért cserébe vagy hitelbe adott el kábítószert.

A rendőrség a rajtaütéskor a férfinél az alsóruházatában, illetve az erkélyén egy táskában is talált – előre csomagoltan kiporciózott – kábítószert, amely hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határának közel hétszerese volt. Emellett a vádlottól több mint 370 ezer forintot és valutát is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, mint különös visszaesőt, és vele szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban. A férfi jelenleg is letartóztatásban van. (Fotó: Ügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !