Keresés ebben a blogban

A Dózsa György úti gázolót átverő csalóra nagyobb büntetés kér az ügyészség

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta a Dózsa György úti gázolót átverő férfi ügyében.  

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 novemberében emelt vádat egy akkor 35 éves, csömöri férfi ellen. Az elkövető 2017-ben a Dózsa György úti gázolóval egy közvetítőn keresztül elhitette, hogy rendőri és közlekedési hatósági kapcsolatai útján 600-600.000 forintért előbb visszaszerzi bevont vezetői engedélyét, illetve kedvező módon befolyásolja az ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott büntetőeljárást. Ennek eredményeként végül 900.000 forint jutott hozzá, amit saját magára költött.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 25-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfit 3 rendbeli befolyással üzérkedés bűntette miatt 2 év - végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre, 200.000 forint pénzbüntetésre, valamint 900.000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért, míg a védelem pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva és kiegészítve kezdeményezte az első fokon kiszabott pénzbüntetés súlyosítását is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !