Keresés ebben a blogban

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek a zalai dílerek

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen elítélte azokat a vádlottakat, akik a vád szerint jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek.

A három vádlott közül ketten élettársak, akik 2019 elejétől közösen, haszonszerzési céllal szereztek be kábítószereket, így marihuánát, speed port, illetve ecstasy tablettákat. A szert mobiltelefonos üzenetváltás, valamint közvetítő személy útján értékesítették a fogyasztóknak.

A harmadik vádlott 2020 elejétől internetes rendelés útján külföldről szerzett be kábítószert, amelyet rendszeresen értékesített, illetve maga is fogyasztott.

Az ügyben elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a 2022 márciusában hozott ítéletében az élettársakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 8-8 év szabadságvesztésre ítélte őket. A harmadik vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt 6 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a harmadik vádlott esetén a minősítés megváltoztatása, és terhére kísérlet helyett befejezett bűncselekmény megállapítása iránt fellebbezett, egyebekben az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyben kihirdetett ítéletével az egyik, elsőfokon 8 évre ítélt vádlott büntetését 6 évre enyhítette, valamint a kábítószert internetről rendelő vádlott által elkövetett bűncselekmény minősítését a fellebbviteli főügyészség indítványának megfelelően megváltoztatta. Egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !