Veszélyes hulladékot pakoltak le egy nyárlőrinci lucernaföldre

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoztak a tiszakécskei rendőrök egy 56 éves nyárlőrinci és egy 36 éves tiszaalpári férfival szemben - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bejelentés érkezett a Tiszakécskei Rendőrőrsre, miszerint egy ismeretlen személy engedély nélkül pakolt le egy nyárlőrinci lucernaföldre nagyobb mennyiségű építkezési törmeléket, gumiabroncsot, televízió alkatrészeit és egyéb háztartási hulladékot.

A terület tulajdonosa ugyan nem érte tetten az elkövetőt, de rokona látta, amint két férfi a környéken egy személyautóval és a hozzá kapcsolt utánfutóval szemetet szállít. A rendszám alapján a rendőrök kiderítették, hogy az autót egy tiszaalpári férfi használta és egy nyárlőrinci lakos volt vele, aki egyébként a sértett telekszomszédja. A két férfit kihallgatták, aminek során elismerték bűnösségüket. A szomszéd arról számolt be, hogy a tiszaalpári cimborájának akart segíteni a háza körüli hulladék elhelyezésében, igaz körülbelül nyolc-tíz köbméternyi szemetet öntöttek le közösen a lucernaföld szélén.

Az ügyben hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntett miatt folytattak eljárást az 56 éves nyárlőrinci és a 36 éves tiszaalpári férfival szemben. Megállapítást nyert az is, hogy veszélyes hulladékokat, azbeszt hullámpalát és veszélyes anyagokat tartalmazó elektronikus berendezéseket is lepakoltak a területre. Ezek a hulladékok azonban alkalmasak az emberi élet, a testi épség és az egészség veszélyeztetésére. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték a rendőrök és megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !