Gyermekével lopott egy apa egy tatabányai áruházból (videó)

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az apával szemben, aki kiskorú gyermeke segítségével tolta ki a fotocellás ajtón a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit.

A vádirat szerint a férfi egy tatabányai áruházban a családjával bevásárlókocsiba pakolt 120.370 forint értékű termékeket, majd elhatározta, hogy azokat fizetés nélkül viszi ki.  A férfi két szeszes italról az áruvédelmi eszközt a kezével eltávolította. Az elkövető az áruház bejárati ajtajánál a 11 éves gyermekét megkérte, hogy amikor vásárlók érkeznek és a kapu kívülről kinyílik, akkor menjen ki, majd jöjjön be. Amikor a gyermek a kapuhoz közelített, a fotocellás ajtó kinyílt, ekkor a férfi a bevásárlókocsit a benne lévő termékekkel kitolta.

A cselekményt az üzlet biztonsági szolgálata észlelte, a férfit a kijáratnál  feltartóztatta, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, meghatározott időre tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze arra, hogy vegye fel a kapcsolatot állami közfoglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál jelentkezzen közfoglalkoztatásra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !