Ugrás a fő tartalomra

Erőszakos fiatalokból álló rablóbandára csaptak le az érdi rendőrök (videó)

Erőszakos, vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítható csapat tagjaira csaptak le az érdi rendőrök. Ketten alig nagykorúak, társaik 13, 16, illetve 17 évese, a tippadó a legfiatalabb érintett anyja. Egyik áldozatukhoz háromszor is betörtek, egyszer veréssel követelték a nyugdíjas pénzét.

A csapat tagjai - elmondásuk szerint - néhány hónapja ismerkedtek össze a fővárosban, majd egyre több időt töltöttek együtt. Sóvárogva figyelték, mások hogyan élnek és elhatározták, valahogyan pénzt csinálnak. A terv megvalósításához egyikük sem a törvényes utat választotta, inkább betörésekre adták a fejüket - olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Először egy 95 éves érdi asszonyt szemeltek ki maguknak, miután tippet kaptak a 13 éves lány anyjától. A betörést 2022. augusztus 17-én éjszakára időzítették. Az idős meghallotta a zajokat, ezért lefogták, letakarták a szemét, közben a fiókokban kutattak. Nem találtak semmit, zsákmány nélkül elmenekültek. Néhány nappal később visszatértek és az álmából felriadó nyugdíjas fejét egy párnával lenyomták, majd a sikertelen keresést felváltotta a hangos követelés, fenyegetés és az ütések. Az asszony ellenállt, miközben annyit nyöszörgött: „kérlek, ne bántsatok!” Gyomrába, térdére, fejére, arcára záporoztak az csapások, válaszul már csak jajgatás volt hallható. A támadók összekapkodtak néhány borítékot, majd elmenekültek a helyszínről.

Az áldozat kórházba került, távollétében a csapat ismét meglátogatta az ideiglenesen gazdátlanná vált otthont. Az egész házat felforgatták, végül az egyik szekrényben talált 280 ezer forinttal elmenekültek. A zsákmányt szétosztották, ám jólétük nem tartott sokáig, 2022. szeptember 2-án újabb betörésre készültek. Egy másik érdi házból, az alvó tulajdonos feje melletti éjjeliszekrényen heverő pénztárcát emelték el, majd a benne talált 28 ezer forintot is elosztották.

A tettesek után hajtóvadászatot indító érdi rendőrök mindent latba vetettek. A bűncselekményekkel végül egy hat fős társaságot hoztak összefüggésbe. A vezetőként is értékelhető, 18 éves, 7 általánost végzett, időnként egy parkoló autóban héderező, jelenleg három másik büntetőeljárás érintettjeként szereplő M. Igort egy budapesti hotelben fogták el 2022. szeptember 6-án. Társai, a szintén 18 éves N. Kriszta, egy 16, valamint egy 17 éves fiú is az előállító helyiségben kötött ki. A csapat tagjaként azonosították M. Igor 13 éves barátnőjét, aki a kiskorú veszélyeztetése bűntettével, illetve a rablás bűntettével felbújtóként meggyanúsított R. Mária lánya.

A felderítésben és a rajtaütésekben az érdieken kívül jelentős szerepet vállaltak a gödöllői, illetve a kistarcsai rendőrök is.

M. Igor panaszt tett a gyanúsítás ellen, az erőszakot tagadta. Vallomást tett, ahogyan társai is, egyikük az állította: szeretne jó útra térni és magát jobb fényben feltüntetni.

Az érdi nyomozók jelenleg a bűncselekmény-sorozat szélesítésén is dolgoznak, mert nagy valószínűséggel nem az összes általuk elkövetett bűntett szerepel a gyanúsítás jelenlegi szövegében. Vannak adataik korábbi betörésekre: Kistarcsán két háznál próbálkoztak, egy csömöri üzlet bevételét sikeresen elvitték, a fővárosban is egy boltot rámoltak ki - ezek pontosítása a nyomozás részét képezi. A zsákmányt rendszerint hamar felélték, a bűnös úton szerzett pénzt drága mobiltelefonokra, egyéb okos kiegészítőkre, menő cuccokra váltották.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy rendbeli rablás, egy rendbeli kifosztás, öt rendbeli lopás bűntettének, lopás kísérlete, valamint rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat jelenleg eljárást.

A bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozott M. Igort, N. Krisztát, 16, valamint 17 éves társaikat, illetve a tippadó, 39 éves R. Máriát őrizetbe vették. A bíróság azóta elrendelte M. Igor és a két fiatalkorú letartóztatását, R. Mária és N. Kriszta személyi szabadságának korlátozásáról 2022. szeptember 11-én születik döntés.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Focizás közben lett rosszul egy 15 éves budapesti fiú, újra kellett éleszteni

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett - közölte az Országos Mentőszolgálat.  "A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására. A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek