Kamerák rögzítették a betörőt "munka" közben (videó)

A férfi hajnalban bukkant fel a Kertész utcai vállalkozás félemeleti ügyfélvárójában, ahová a biztonsági rács kifeszítésével jutott be. A kamerák rögzítették, amint hosszas begyűjtésbe kezd: pénzkazettát, hat mobiltelefont, üdítőitalt rakott egy hirtelenjében speciális szállítókonténernek kinevezett kerekes kukába, valami oknál fogva ugyanebbe az alkalmatosságba került egy érintőképernyős vendéglátóipari terminál is. 

Károkozása nem állt meg a kiszemelt tételek elorzásánál: eddig ismeretlen okból bősz rongálásba kezdett, alaposan helybenhagyott számítógépeket, hűtőt, nyomtatót, elvagdosott kábeleket, legrondábban talán egy laptévével bánt el, amit a falról lefeszegetett, majd a padlóra küldött készüléket többször megtiporta. A mintegy másfélmilliós lopási kárt ily módon sikerült további bő egymilliónyi rongálással is megfejelnie a kukás tolvajnak, szűkkeblűség volna azonban eltagadni, hogy nem csak vitt, és rombolt, de hagyott is hátra ezt-azt a helyszínen: pulóverét és övtáskáját, annak minden tartalmával, továbbá a biztonsági kameráknak is megmutatta arcát - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

A VII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a felvételek alapján a betörés közelében, az utcán alig pár óra múlva felismerték a 25 éves V. Márk Dávidot, akit elfogtak, és előállítottak. A korábban már 24 bűncselekmény elkövetésével gyanúsított fiatalember ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, majd őrizetbe vették. A bíróság elrendelte letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !