A monori rendőrök Győr-Moson-Sopron megyéig követték egy betörő nyomait

A monori rendőrök Győr-Moson-Sopron megyéig követték egy betörő nyomait. A célszemély „igazoltan” volt távol az osztrák rendőröknél, ám a lopott cuccokat felvásárló, majd továbbadó férfit elfogták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy vecsési telephelyre törtek be 2022. március 16-án éjszaka. Az egyik épület ablakán bejutva elvittek 3 láncfűrészt, 3 fűkaszát és egy motoros permetezőt. A lopással közel 2 millió forint kárt okoztak, de a betört dupla üvegű ablak kényszerű cseréje is több mint 50 ezer forintra rúgott.

A monori nyomozók egy 21 éves férfit azonosítottak tettesként, N. Herkulesért Győr-Moson-Sopron megyei tartózkodási helyére 2022. szeptember 13-án vonultak le. A férfit nem találták otthon - mint kiderült a bécsújhelyi hatóságok vendégszeretetét élvezi, miután vagyon elleni bűncselekmény miatt elfogták.

Ha már azonban többszáz kilométert utaztak, a monori rendőrök nem akartak üres kézzel hazamenni. A tartózkodási helyként szolgáló ingatlan területén jónéhány gyanús eredetű, nagy valószínűséggel bűncselekményből származó műszaki és kertészeti eszközt foglaltak le. Nem hagyták ott azt a feltűnő és nagy értékű motort sem, amelyről kiderült, az osztrák hatóságok körözik lopás miatt.

A bűnjelek mellé egy gyanúsítottat is társítottak, miután azonosították azt az 52 éves férfit, aki az N. Herkules által itthon és Ausztriában lopott zsákmányt felvásárolta, majd eladta. V. Péter tagadta a terhére rótt bűncselekményt, vallomást nem tett, ahogyan panaszt sem a gyanúsítás ellen. Vele szemben pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték a szükséges nemzetközi intézkedéseket N. Herkules elszámoltatására.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !