A kórházban életét vesztette az a férfi, akit ketten vertek meg Tamásiban

Két férfi még júliusban verte meg közös ismerősüket Tamásiban, aki másfél hónappal később elhalálozott.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. július 4-én reggel, mert Tamásiban a Fő utca Vágóhíd utca kereszteződésénél lévő parkban egy magatehetetlen férfit találtak a földön fekve, akinek a fején, arcán sérülések vannak. A rendőrök beazonosították a helyi 51 éves férfit, akit a mentők a dombóvári kórházba szállítottak. Mivel felmerült a bántalmazás gyanúja, helyszíni szemlét is tartottak.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtést folytattak, majd a nyomozás során tanúkat hallgattak meg, szakértőket vontak be az eljárásba. A bántalmazott férfi nem került kihallgatható állapotba, és a kezelések, szakszerű orvosi ellátás ellenére 2022. augusztus 27-én elhalálozott a kórházban - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértők megállapításai alapján az elszenvedett fejsérülések vezettek közvetett módon a sértett halálához.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Tamási Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként a korábban tanúként kihallgatott, de a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves iregszemcsei és 39 éves regölyi férfit 2022. szeptember 15-én előállították és halált okozó testi sértett bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során mindkettőjüket őrizetbe vették, és a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség indítványozta letartóztatásukat. A Szekszárdi Járásbíróság 2022. szeptember 17-én letartóztatta a gyanúsítottakat. Az eljárást a továbbiakban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !