Vascsővel támadt a barátjára, akinek ettől leszakadt a lépe

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki nem akarta tudomásul venni, hogy a hozzá betérő barátja a marasztalása ellenére fáradtságra hivatkozva hazament. Feldühödve követte az otthonába, ahol ököllel és az ajtókitámasztó vascsővel ütlegelte, életveszélyesen megsebesítve az idős férfit.

A vádirat szerint a Baja környéki községben élő férfi – az ügy vádlottja – és a sértett évek óta baráti kapcsolatban álltak egymással, egy utcában laktak, rendszeresen összejártak és ilyenkor gyakran italoztak is. A vádlott ittas állapotban korábban több esetben bántalmazta már a nála lényegesen idősebb és gyengébb fizikumú sértettet.

2021. november 24-én késő délután a sértett megjelent a vádlott lakásán, hogy a kérésére vásárolt enni- és innivalót átadja neki. A vádlott marasztalni akarta őt, az idős barát azonban közölte, hogy inkább hazamegy, mert fáradt. A vádlott ekkor dühében egy fazékfedővel több esetben fejbe ütötte, majd otthagyta a szobában. Ezután az idős férfi szó nélkül hazament. Rövidesen megjelent a vádlott és szitkozódva berontott barátja házába, ahol az ajtó kitámasztására szolgáló 1 m hosszú, 3 kg-os vascsövet felkapva az ágyból felkelő sértettre támadt. A vascsővel többször mellkason ütötte a férfit, aki ettől hanyatt esett. A támadó a földön fekvő sértettre ezután ököllel is többször lesújtott.

Az idős férfi a bántalmazás következtében bordatörést szenvedett és a lépe is leszakadt, ezért azt műtéti úton el kellett távolítani. A lép szakadása közvetlenül életveszélyes sérülést okozott, műtéti ellátás nélkül a sértett halála is bekövetkezhetett volna.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !