Halálra verte az ivócimboráját egy férfi Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen. Az elkövető egy Kecskemét környéki községben ittas állapotban ököllel és egy szék karfájával bántalmazta a szintén ittas ismerősét, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett jól ismerték egymást, gyakran fogyasztottak együtt szeszesitalt. A két férfi az ominózus napon kora délután a sértett otthonában erősen leittasodott.

A férfi többször leöntötte egy pohár vízzel a sértettet, aki ezt megelégelte. Dühösen megragadta a fotel karfáját, amiben a vádlott ült, kitörte és a kezében tartva távozásra szólította fel, aki viszont maradt. A feldühödött férfi felállt a fotelből, egyszer megütötte a sértett orrát. Ezután kirántotta az ismerős kezéből a törött végű karfát,amivel legalább egyszer, nagy erővel fejbe vágta. Az áldozat az ütések miatt hanyatt esett a szoba padlójára, fejjel a szekrény felé.

A férfi a bántalmazás után hívta a mentőszolgálatot, de a helyszínre érkező mentősökkel agresszíven viselkedett, amivel akadályozta a sértett helyszíni ellátását. A vádlott a rendőrök érkezése előtt elment a helyszínről, de másnap a rendőrök őrizetbe vették.

A sértett a bántalmazás miatt közvetlenül életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd kórházi kezelése ellenére elhunyt.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja és börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A férfi a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, amit a bíróság szintén erőszakos bűncselekmény, testi sértés bűntette miatt szabott ki. Az ügyész indítványozta a felfüggesztett börtön végrehajtásának elrendelését is.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !