Csongrád-Csanád megyében egy román vendégmunkás azért verte halálra ismerősét, mert az általa vásárolt élelmiszerből evett

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a román állampolgárságú férfinak az ügyében, aki olyan súlyosan megverte ismerősét, hogy az életét vesztette.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emelt vádat. 

Az ítélet szerint a vádlott évek óta alkalmi munkát végzett a Balástya külterületén található tanyákban. Ennek során megismerkedett a sértettel, akit egyik éjjel, egy erdős területen rajtakapott, amint éppen az általa vásárolt élelmiszerből evett. Emiatt a férfi kérdőre vonta a sértettet, akit többször ököllel arcon ütött, majd háton rúgott. Az elkövető a földre kerülő és érdemi védekezést nem tanúsító sértettet ismét többször háton rúgta, majd megütötte a nyakát. Ezt követően a férfi az áldozatát magára hagyva elhagyta a helyszínt. A sértett fején és nyakán keletkezett vérzéses sérülések következtében a sértett órákkal később megfulladt.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság a bántalmazót halált okozó testi sértés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás másodfokon folytatódik.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !