Ágyba akarták vinni a munkahelyi bulin berúgó párját, életveszélyes ütést mért a férfira

Egy 30 éves férfi egy munkahelyi rendezvényre ment az erősen ittas, öntudatlan állapotban lévő barátnőjéért, akire az egyik munkatársa ekkor szexuális tartalmú megjegyzést tett. A vádlott emiatt dulakodni kezdett a férfival, majd olyan erővel ütötte meg, hogy annak hatására a férfi életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott barátnője 2019. december 24-én, éjjel egy I. kerületi bisztróban egy zártkörű, munkahelyi évzáró rendezvényen vett részt. A férfi nem tudta a nőt telefonon elérni, ezért elment érte autóval, hogy hazavigye. A barátnőjét erősen ittas, magatehetetlen állapotban találta meg az étterem melletti különálló mosdóhelyiségben, ahol a nőt több munkatársa, köztük a szintén ittas állapotban lévő sértett ápolta.

A férfi a nőt a karjaiba vette, majd a mosdó kijárata felé indult, amikor a sértett durva megjegyzést tett arra utalva, hogy kár, hogy eljött, mert szexuális kapcsolatot létesített volna vele. Ennek hallatán az elkövető letette a barátnőjét, majd a férfihoz lépett és dulakodtak, kölcsönösen megütötték egymást. Ezt követően a vádlott a sértettet a fején, ököllel, olyan erővel ütötte meg, hogy a férfi annak hatására a mosdó kövezetére esett. A vádlott ezután ismét a karjaiba vette a barátnőjét, majd távozott a helyszínről. A sértetthez a rendezvény egyik résztvevője hívott mentőt. A férfi életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a 30 éves férfit - aki az elkövetéskor felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt - életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A főügyészség emellett indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben (garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétsége) kiszabott 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Az eset kapcsán a Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a sértetti közrehatás nem mentesít a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !