Ugrás a fő tartalomra

„Ha lesz szex, ha nem, fizetniük kell neki”

A férfiakkal interneten ismerkedett meg az elkövető, hamis fényképek felhasználásával. A személyes találkozók alkalmával tőlük pénzt követelt, ellenkező esetben ismerősei általi bántalmazásokat helyezett kilátásba.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg 20 éves nő 2021 februárjában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg férfiakkal, hamis fényképek felhasználásával. A személyes találkozások alkalmával közölte a férfiakkal, hogy „ha lesz szex, ha nem, fizetniük kell neki”, különben a közelben várakozó, őket figyelő két férfi verését helyezte kilátásba. Egy alkalommal odalépett az elkövetőhöz és az egyik sértetthez a nő élettársa is, aki megerősítette a megverést. A nő továbbá három esetben - kihangosított mobiltelefonon - vonalban volt egy-egy ismeretlen személlyel, akik a fenyegetőzésben segítették a nőt.

A nő az első sértettet félreállítva 100.000 forintot vett fel a sértett számlájáról a bankautomatából. A másik esetben a nő a pin kód bevitele után félrelökte a sértettet a termináltól és 15.000 forintot vett fel a bankszámláról, majd a következő pénzfelvételi kísérletnél megakadt, mert a sértett elfutott, a pin kódot pedig az elkövető nem ismerte.

A harmadik esetben a férfi 63.000 forintot vett fel a bankszámlájáról, amivel együtt – a nő pofonjai és rángatása ellenére – bemenekült a közeli művelődési házba. A nő ugyanakkor magával vitte a férfi mobiltelefonját. A negyedik esetben a férfi 8.000 forint készpénzt adott át a zsaroló nőnek, valamint átutalt további 142.000 forintot egy megadott bankszámlára. Az utolsó esetben a férfi 24.000 forintot adott át a nőnek és eltűrte, hogy a nő átkutassa az autóját. A nő a kutatással akkor hagyott fel és adta vissza az indítókulcsot a férfinak, mikor a férfi megígérte, hogy hazamennek az otthon tartott készpénzéért. Az irányt azonban nem hazafelé vették, a férfi a szüleihez hajtott, ahol kiszállt a kocsiból és közölte, hogy hívja a rendőrséget - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a nőt öt, az élettársát egy rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja. A nőnek két évtől tizenkét évig terjedő büntetési tétellel kell a bíróságon szembe néznie a halmazati büntetésre tekintettel.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !