Ugrás a fő tartalomra

„Ha lesz szex, ha nem, fizetniük kell neki”

A férfiakkal interneten ismerkedett meg az elkövető, hamis fényképek felhasználásával. A személyes találkozók alkalmával tőlük pénzt követelt, ellenkező esetben ismerősei általi bántalmazásokat helyezett kilátásba.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg 20 éves nő 2021 februárjában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg férfiakkal, hamis fényképek felhasználásával. A személyes találkozások alkalmával közölte a férfiakkal, hogy „ha lesz szex, ha nem, fizetniük kell neki”, különben a közelben várakozó, őket figyelő két férfi verését helyezte kilátásba. Egy alkalommal odalépett az elkövetőhöz és az egyik sértetthez a nő élettársa is, aki megerősítette a megverést. A nő továbbá három esetben - kihangosított mobiltelefonon - vonalban volt egy-egy ismeretlen személlyel, akik a fenyegetőzésben segítették a nőt.

A nő az első sértettet félreállítva 100.000 forintot vett fel a sértett számlájáról a bankautomatából. A másik esetben a nő a pin kód bevitele után félrelökte a sértettet a termináltól és 15.000 forintot vett fel a bankszámláról, majd a következő pénzfelvételi kísérletnél megakadt, mert a sértett elfutott, a pin kódot pedig az elkövető nem ismerte.

A harmadik esetben a férfi 63.000 forintot vett fel a bankszámlájáról, amivel együtt – a nő pofonjai és rángatása ellenére – bemenekült a közeli művelődési házba. A nő ugyanakkor magával vitte a férfi mobiltelefonját. A negyedik esetben a férfi 8.000 forint készpénzt adott át a zsaroló nőnek, valamint átutalt további 142.000 forintot egy megadott bankszámlára. Az utolsó esetben a férfi 24.000 forintot adott át a nőnek és eltűrte, hogy a nő átkutassa az autóját. A nő a kutatással akkor hagyott fel és adta vissza az indítókulcsot a férfinak, mikor a férfi megígérte, hogy hazamennek az otthon tartott készpénzéért. Az irányt azonban nem hazafelé vették, a férfi a szüleihez hajtott, ahol kiszállt a kocsiból és közölte, hogy hívja a rendőrséget - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a nőt öt, az élettársát egy rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja. A nőnek két évtől tizenkét évig terjedő büntetési tétellel kell a bíróságon szembe néznie a halmazati büntetésre tekintettel.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !