Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a kisgyerekeit megerőszakoló rendőrgyilkosra

Súlyosabb büntetést kér a Heves Megyei Főügyészség arra a szexuális erőszak miatt 15 év fegyházra ítélt N. Istvánra, akit egyszer már életfogytig tartó fegyházra ítéltek a Soós-ügyben egy rendőr és egy civil megölése miatt.

A hírhedt gyilkos 2000-ben, húsz év után szabadult az életfogytiglani büntetéséből feltételesen. Ezúttal azért vonták felelősségre, mert rendszeresen fajtalankodott a kilencéves kislányával és hétéves kisfiával.

Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség a büntetés felső határához közelítő büntetéssel lenne elégedett.

A 63 éves férfit kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett, tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt állították ebben az ügyben bíróság elé. N. Istvánt 15 év fegyházra ítélte az Egri Törvényszék pár nappal ezelőtt elsőfokon.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2017 őszén rendszeresen végzett és végeztetett szexuális aktusokat az akkor 9 éves kislányával és a 7 éves kisfiával az otthonában.

Ezt a cselekményt a büntetés kiszabása során alkalmazandó törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni azzal, hogy a halmazati szabályok értelmében a büntetés felső határa 22 és fél év.

Az ügyészi álláspontja szerint a kiszabott 15 év fegyház nem áll arányban az elkövetett bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyával, a bűncselekmények és a férfi társadalomra veszélyességével, valamint a nagy számú súlyosító körülménnyel, melyek közül kiemelést érdemel a folytatólagos és heti rendszerességű elkövetés, amivel a terhelt az egész életükre kiható, nagyfokú testi és lelki fájdalmat okozott a saját, vér szerinti gyermekeinek.

Mindezek miatt a főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának jelentős mértékű felemelését indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !