Szürreális bűncselekmény helyszíne volt a börtön utcai bejárata

Szürreális bűncselekmény helyszíne volt a floridai Martin megye börtönének utcai bejárata. Egy gyakorlatilag meztelen férfi autóval áttörte a szárnyas ajtót, gumikígyókat dobott a padlóra, majd olajat is szétlocsolt a sátán parancsára. Annyira bedrogozott, hogy elfogása után a nyugtató sem hatott rá - írta a Zsaru Magazin.

Ezüstszínű Toyota Camry kanyarodott be a Martin megyei börtön adminisztrációs épülete melletti parkolóba, majd felhajtott a bejárathoz vezető, parkos járdaszakaszra, gyorsított, a következő pillanatban pedig áttörte az intézmény előterébe vezető üvegbetétes, fémszerkezetes szárnyas ajtót, és a kocsi megrekedt annak keretében, a szélvédő vonalában. Szerencsére akkor éppen senki sem tartózkodott a hall bejárat felőli részén, és természetesen rögtön megindult felé az ügyeletes objektumőr, aki már a monitoron látta a jármű közeledését. A szinte teljesen meztelen, csak női blúzt és sajátos hajfogót viselő férfi sietve kimászott a kocsi vezető oldali ablakán, majd rögtön visszanyúlt két műanyag kígyóért, amelyeket az előtér padlójára dobott, és egy nagy flakont is kikapott az autóból. „Lépjen el a járműtől!” – kiáltotta az egyenruhás, de a férfi ügyet se vetett rá. Letekerte a flakon kupakját, és fekete, cseppfolyós folyadékot locsolt a padlóra, a kocsijára és magára is, majd ismét benyúlt a járműbe, és öngyújtóval a kezében meg akarta gyújtani a kilocsolt olajat, miközben magából kikelve üvöltötte: „Mindenkit kinyírok!”

Kívülről közelítették meg a börtönőrök, akik ekkor értek oda hozzá, de az „ádámkosztümös” a felszólításukra sem reagált, és kézzel-lábbal ellenállt az intézkedésnek, ezért Tasert alkalmaztak vele szemben. Így már megbilincselhették, de az sem volt egyszerű. Dulakodás közben a támadó kinyilatkoztatta, hogy „a sátán parancsára kell végeznem mindenkivel!”. Seriffhelyettesek vitték kórházba, ahol az orvosok sajátos problémával szembesültek, miután az ápolók segítségével köntöst adtak rá. A továbbra is furcsán viselkedő és mindenkivel végezni akaró Joseph Leedy (40) olyan erős kábítószeres befolyásoltság alatt állt, hogy maximális dózisú nyugtatóval sem tudták leszedálni. Így vitték vissza a Martin megyei büntetés-végrehajtási intézetbe, amelyben több ezer dolláros kár keletkezett. John Budensiek seriffhelyettes a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy betonakadályt építtetnek a fegyintézet irodaépületének bejárata elé. Az is kiderült, hogy a munka nélküli Leedy Michiganből költözött Floridába, és utoljára Key Largóban volt bejelentett lakcíme. A bűncselekmény elkövetésekor már jó ideje az autójában éjszakázott. Erőszakos bűncselekményt korábban nem követett el, csak illetéktelen behatolások miatt indult vele szemben eljárás.