Öngyilkos merénylettel fenyegetőzött egy ittas férfi Cserhátsurányban, kivonult a TEK

Az erősen ittas állapotban lévő vádlott több alkalommal is tárcsázta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, valamint a Segélyhívót is, és erőszakos bűncselekmény elkövetésével történő fenyegetéssel arra próbálta kényszeríteni a rendőrséget, hogy az akaratának megfelelően cselekedjenek. A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a történtekből semmire sem emlékező vádlottat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott még előbb a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, majd a Segélyhívót végül újra a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját tárcsázta azzal fenyegetőzve, hogy ha a rendőrök nem mennek ki az otthonába, akkor fejbe lövi magát, illetve abban az esetben, ha a rendőrök nem lövik le, akkor ő lövi le a rendőröket. A vádlott az utolsó hívásakor azt is mondta, hogy Molotov-koktélt fog robbantani. A vádlottat a Terrorelhárítási Központ munkatársai a cserhátsurányi otthonában elfogták.

A cselekmény elkövetésekor ittas állapotban lévő vádlott robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel nem rendelkezett, a tettére a kihallgatása során már nem is emlékezett, de az elkövetést nem vitatta, miután a telefonbeszélgetést teljes terjedelmében rögzítették.

A Balassagyarmati Törvényszék a már letartóztatott, a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. 

A bíróság döntése nem jogerős.