Nyomkövető kutya segítségével találták meg a gépkocsifeltörőt a kecskeméti rendőrök

Egy munkagépet rongált meg valaki 2024. június 6-ára virradóra egy megyeszékhelyi utcában. Az ismeretlen betörte a fülke üvegtetejét, majd azon keresztül bemászott, és tönkretette a kezelőfelületet. A tolvaj közel 200 000 forint értékű holmival távozott: egy beépített rádiós magnót és munkavédelmi eszközöket vitt magával, ám ennél is tetemesebb, másfél millió forintos rongálási kárt okozott a jármű feltörése során. A rendőrök forró nyomon kezdték meg a történtek felderítését, és ebben egy nyomkövető kutya – Millie – volt a segítségükre.

A négylábú példásan látta el szolgálatát, mivel kétlábú munkatársait egyenesen a feltételezett tettes lakcímének a közelébe vezette. A jó hely- és emberismerettel rendelkező rendőröknek több sem kellett: gyorsan kitalálták, hogy ki az a bűnelkövető, aki a közelben lakik, és végrehajthatta a lopást. A gyanúsítottat, egy 30 éves helybélit a lakásától nem messze, az utcán elfogták és előállították.

Kiderült, hogy a férfi egy másik, hasonló jellegű lopást is elkövetett ugyanitt. Feltört egy kisteherautót, és átkutatta annak utasterét némi zsákmány reményében. Mivel nem járt szerencsével, leszerelte és magával vitte a kocsi – 160 000 forintot érő – gumiabroncsait, és azokat egy 17 éves fiúnak 3 000 forintért értékesítette.

A kerekeket a nyomozók a fiataltól lefoglalták, őt pedig pénzmosás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú szabadlábon védekezhet, de a nagykorú gépkocsifeltörőt lopás miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.