Megkínozta és megöléssel megfenyegette élettársát egy férfi Oroszlányban

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésén ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki megkínozta, és megöléssel fenyegette élettársát, mellyel a személyi szabadság megsértése és a súlyos testi sértés bűntettét követte el. 

A tényállás szerint a férfi az oroszlányi lakásában féltékenységből összeszólalkozott élettársával, akit megöléssel fenyegetett. A férfi ezután a sértettet utasította, hogy feküdjön a szobájukban lévő ágyra, ott a kezeit és lábait összekötözte és őt a radiátorhoz kikötötte.

A férfi a megkötözött sértettet szidalmazta, majd egy ollóval rövidre vágta annak vállig érő haját, majd az arcát ollóval és borotvapengével megkarcolta. Ezután a férfi szólt a velük egy lakásban lakó volt élettársának, hogy hozzon be neki különféle kéziszerszámokat, így fogókat, kalapácsot, metszőollót. A férfi egy vihargyújtóval több helyen megégette a sértett testét, aki ettől sikoltozni kezdett, mire egy pólóval betömte a száját. 

A férfi volt élettársa hallotta a sértett sikoltozását, ennek ellenére a férfi által kért eszközöket bevitte neki, amikkel a férfi tovább kínozta a nőt.

A megkínzott nőnek a bántalmazás következtében testszerte keletkeztek különféle sérülései, az egyik sérülésének gyógytartama nyolc hét. 

A bíróság az ítéletében a férfit 3 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztést börtönben rendelte végrehajtani. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő tudomásul vette, így az jogerős.