Rendőrautóval ütközött a jogosítvány nélkül, közlekedésre alkalmatlan gépkocsit vezető somogyi férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki szabályszegéseivel súlyos kimenetelű balesetet okozott.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű férfi Öreglak felől Lengyeltóti irányába közlekedett az általa vezetett gépkocsival, melyben a jobb oldali első ülésen élettársa kiskorú fiát szállította utasként. A vádlott soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, illetve az általa vezetett autó is alkalmatlan volt a forgalomban történő részvételre, mivel – amellett, hogy a jármű műszaki vizsgával nem rendelkezett - gumiabroncsai alkalmatlanok voltak a biztonságos közlekedésre.

A vádlott a haladása során nem a télies, esős útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet és egy jobbra ívelő útkanyarulatban az autó hátulja megcsúszott. A férfi hirtelen ellenkormányzott, emiatt a jármű megpördült és átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szabályosan haladó rendőrségi gépkocsival frontálisan ütközött.

A balesetben a vádlott biztonságot övet nem használó kiskorú utasa maradandó fogyatékosságot, a rendőrségi gépkocsiban a jobb oldalt elől utazó hivatásos állományú rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.