„Felakasztalak a kutyáiddal együtt” – ordította a kiskunhalasi férfi, majd félholtra verte kiérkező gazdájukat

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az utcára kirohanó és őt megugató kutyák miatt összeveszett a sértettel, akit olyan súlyosan bántalmazott, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi hazafelé menet rendszeresen elsétált a sértett férfi tulajdonát képező ingatlan előtt, ahol az áldozat két kistestű kutyát tartott. A kutyák a drótkerítés alatt kibújva rendszeresen megugatták a vádlottat. Mivel a sértett nem állandó jelleggel lakott az ingatlanon, ezért a férfi a távollétében szidalmazta, fenyegette a férfit a szomszédjának.

2023. október 29-én a délelőtti órákban a sértett és szomszédja a sértett ingatlanán pakoltak, amelynek kapuja emiatt nyitva volt. Ezt kihasználva a kutyák kimentek az útra és megugatták az éppen hazafelé tartó vádlottat, aki emiatt hangosan szidalmazni és fenyegetni kezdte a sértettet, hogy felakasztja a kutyáival együtt. Ezt hallva a sértett – kezében a kutyák visszatereléséhez magához vett hoki ütővel – kiment az utcára és vitatkozni kezdett a férfival, majd a vita hevében az ütővel a vádlott felé ütött. A vádlott ekkor ellökte a sértettet, majd a földre került férfit mintegy két percen keresztül folyamatosan ütötte, illetve több alkalommal megrúgta. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !