Összesen több mint 120 évet kaptak a Németországban lányokat futtató magyar bűnbanda tagjai

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem miatt ítéltek el 16 embert, akik Németországban prostituáltként dolgoztattak nőket - közölte a Gyulai Törvényszék az MTI-vel.

Közleményük szerint az első- és másodrendű vádlottat 15 év, a harmadrendű vádlottat 13 év 6 hónap, a negyedrendű vádlottat 14 év 6 hónap, az ötödrendű vádlottat pedig 13 év fegyházbüntetésre ítélték, nem jogerősen.

A hatod-, heted-, nyolcad-, kilenced-, tized-, tizezegyed- és tizenkettedrendű vádlottakat 7 és 10 év közötti fegyházbüntetésre ítélték. A tizenharmadrendű vádlott büntetése 5 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés. A tizennegyed-, tizenötöd- és tizenhatodrendű vádlottak 3, illetve 4 év fegyházban letöltendő büntetést kaptak.

A legsúlyosabb büntetéssel sújtott vádlottak 2013-tól dolgoztattak kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket Németországban utcai prostituáltként.

A nők egy részének naponta úgynevezett leadót kellett fizetniük a szexuális szolgáltatásukért kapott pénzből a vádlottaknak, egy másik részüktől pedig a teljes keresményüket elvették.

A vádlottak által kialakított, prostituáltak kizsákmányolására épülő emberkereskedelem elkövetésére szakosodott szervezett bűnözői csoport legkésőbb 2018-tól bűnszervezetként működött.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !