Ukrajnában letilthatják a mozgósítást elkerülők számláit

A mozgósítási törvény elfogadása után a parlament arra készül, hogy erősítse az elkerülésért való felelősségre vonás mértékét. Április 10-én a parlament megvizsgálta és elfogadta a katonai bűncselekményekért való felelősség megerősítéséről szóló törvénytervezetet. Ezt követően a képviselők belekezdtek annak finomításába: összesen 526 módosítást nyújtottak be a dokumentumhoz. Ezeket a szakbizottság tagjai már tárgyalták - írta a Kárpáti Igaz Szó

Jelenleg a második olvasathoz készült összehasonlító táblázatot a rendészeti tevékenységgel foglalkozó bizottság május 1-i határozatával jóváhagyta, nyilvánosságra hozta és az ülésteremben megfontolásra készen áll. Ez azt jelzi, hogy a törvényjavaslatot a közeljövőben szavazásra bocsátják.

A második olvasatra javasolt törvénytervezet negatív aspektusai közé tartozik, hogy a hadkiegészítő parancsnokságok tisztségviselői a közigazgatási szabálysértési törvénykönyv 210. és 210-1. cikkében meghatározott közigazgatási szabálysértések ügyében a felelősségre vonandó személy részvétele nélkül is kiírhatják a bírságot, ahhoz nem lesz szükség magára a jegyzőkönyvre, amely a közigazgatási szabálysértési ügyekben a legfontosabb bizonyítási forrás.

Ennek értelmében a pénzbírság kiszabásáról szóló határozat azonnal végrehajtó okiratnak minősül, melynek nem fizetése esetén a végrehajtó szolgálat zárolhatja a számlákat, lefoglalhatja az ingatlant és értékesítheti azt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !