Fiatalkorú fiúk próbáltak meg kirabolni egy dílert Budakalászon

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú fiúval szemben, akik egy kábítószerdílert akartak kirabolni.

A vádirati tényállás szerint a két fiatalkorú barát elhatározta, hogy ingyen szerez kábítószert. A tervük szerint felveszik a kapcsolatot egy kábítószerdílerrel, és személyes találkozót beszélnek meg vásárlás céljából. Ezután korábban egy ismerősük által talált légpisztollyal ráijesztenek a dílerre és fizetés nélkül szerzik meg az anyagot.

Ennek érdekében Budakalászra beszéltek meg egy találkozót egy csevegőalkalmazáson keresztül a kiválasztott kereskedővel. Magukhoz vették a fegyvert és elutaztak a helyszínre, ahová a díler egy társával érkezett. Miután előkerül egy zacskó, benne 40 darab extasy tablettával az egyik elkövető felhúzta a pólóját és láthatóvá tette a nadrágja derékrészébe rejtett fegyvert. A két vádlott felszólította a dílert, hogy pakoljon ki mindent ami nála van. Ekkor egy a helyszín közelében kutyát sétáltató személy megzavarta az elkövetőket és a kirabolni szándékolt fiúk elsétáltak. Azonban a lebukás veszélyének elmúltával a két elkövető utánuk indult és a fegyvert elővéve újra megpróbálták megszerezni az anyagot. A kutyasétáltató személy újfent feléjük közelített és ismét megzavarta a vádlottakat.

A megtámadott két személy egészen a közelben lévő benzinkút melletti buszmegállóig jutott, amikor az elkövetők újfent utolérték őket. Ekkor az egyik vádlott azzal állt elő, hogy ha nem adják át a kábítószert rájuk hívja a rendőrséget. Mivel ezek után sem volt hajlandó a díler átadni a kábítószert a vádlott valóban felhívta a rendőrséget azzal, hogy két embert tart vissza, akiknél kábítószer van.

A hívás után közölte, hogy ha kidobják a kukába az anyagot akkor ha kijönnek a rendőrök közli majd, hogy téves volt a riasztás. Mivel erre a díler nem volt hajlandó és fel akart szállni társával az időközben megérkező autóbuszra, az egyik vádlott megakadályozta a díler távozását és a két vádlott együtt valóban visszatartotta őt a rendőrök kiérkezéséig.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség mindkét elkövető ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Kábítószer-kereskedő és társa ellen külön eljárás folyik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !