Tagadja bűnösségét a zuglói gyilkos

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit emberölés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a terhelt együtt élt a sértettel és annak előző kapcsolatából született kiskorú gyermekével. Kapcsolatuk konfliktusokkal terhelt volt. 

2022. április 3-án előzetes szóváltást és dulakodást követően a férfi megfojtotta az élettársát annak zuglói lakásában, miközben – általa tudottan – a nő gyermeke is a lakásban tartózkodott.

A törvényszék egy korábbi végzésében megállapította, hogy a vád tárgyává tett cselekmény – a bizonyítási eljárás eredményétől függően – a vádirati minősítéshez képest további bűncselekmény, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

Az ügyészség képviselője a terhelt bűnösségének beismerése estére 11 év börtönbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint kérte a bíróságot, hogy végleges hatállyal tiltsa el a vádlottat bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2024. június 11-én a vádlott és szakértők meghallgatásával folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !