Szüleit és nagymamáját is bántalmazta az a férfi, aki a rendőrség elől az ágyneműtartóba bújt

A vádlott az édesanyjával kialakult szóváltás során előbb édesanyját, majd több hozzátartozóját is bántalmazta. Nem ez volt ugyanakkor a vádlott egyetlen bűne, ugyanis egy másik időpontban az ingatlanjukon kialakult tűzesethez kiérkező tűzoltók felszerelését is megrongálta.

A Balassagyarmati Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. május 30-án az esti órákban szóváltásba került a családtagjaival, mely során édesanyját pofon ütötte. Ennek következtében dulakodás alakult ki közte, illetve édesanyja között, majd a konfliktus kezelésére melléjük érő ismerősüket és a 85 évesnagymamáját is a földre lökte, aki beütötte a könyökét. 

Ezt követően a vádlott az édesapját az orrán ököllel megütötte, aki emiatt elesett, és az esés következtében az eszméletét is elvesztette. A vádlott édesapja agyrázkódást szenvedett, és az arccsontja is eltört.

A vádlott a rendőri intézkedés elől az egyik ágyneműtartóba rejtőzködve próbált meg elbújni, sikertelenül.

A vádlott 2022. június 20-án újra szóváltásba keveredett édesanyjával, akivel a vitát ismét nem sikerült békés úton lezárnia, ezért őt egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

Néhány héttel később, azaz 2022. július 5-én a késő esti órákban, a vádlott otthonának domboldalba vájt pincéjében autógumi és háztartási hulladék gyulladt meg.

A tűz eloltására a helyszínre kiérkező tűzoltók jelenlétét az ittas állapotban lévő vádlott nehezményezte, és többször felszólította őket arra, hogy távozzanak. Az oltást követően a tűzoltószerek rövid ideig felügyelet nélkül maradtak, melyet kihasználva a vádlott egy késsel a tűzoltóautóra szerelt 60 méter hosszú, magasnyomású tűzoltó tömlő teljes falvastagságát 3 cm hosszan átvágta. A rongálást a tűzoltók a tömlő feltekerése során észlelték. A magasnyomású tömlő a vágás következtében használhatatlanná vált, így a vádlott Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Kirendeltségének Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrse, mint sértett részére 300.000 forint kárt okozott.

A Balassagyarmati Járásbíróság a 2024. május 3-án meghozott ítéletével a vádlottat testi sértés bűntette, testi sértés bűntett kísérlete, és rongálás vétsége miatt – halmazati büntetésül – 2 év szabadságvesztéses büntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásáról is.

A bíróság döntése jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !