A világ egyik legdrágább gyógyszere mentheti meg a baranyai kisfiút, Dominikot

Sági Dominik szüleinek most nagy segítségre van szükségük, hogy megmentsék beteg fiukat - írta a Blikk.

Dominik alig múlt egy éves, amikor kiderült, hogy egy ritka genetikai betegséggel született. A Duchenne-féle izomdisztrófiát diagnosztizálták nála. Ez egy veleszületett gyilkos kór, egy örökletes betegség, ami az izomsejtek fokozatos pusztulásával jár. 

A baranyai kisfiúnak a fiatal korából adódóan még van esélye arra, hogy jobban legyen. Egy speciális génterápia jelentheti a megoldást. Azonban ez a kezelés rendkívül drága, és a gyermek csak külföldön kaphatja meg.  "Jelenleg egyetlen egy gyógymód létezik - a génterápia. Ennek az ára 1.3 milliárd forint jelenleg az USA-ban. Dubajban 200 millió forinttal kevesebb" – írták a szülők: Sági Judit és Sági Roland a Facebook-csoportban, amit Dominik segítésének érdekében hoztak létre.

A szülők azt is elmondták, hogy a kisfiú 6 éves koráig kaphatná meg a génterápiát, így kicsivel több, mint két évük van arra, hogy összegyűjtsék ezt a hatalmas összeget. 

A család egy alapítványt is létrehozott Dominik számára, ami csütörtökön lett bejegyezve. A szülők oda várják az adományokat.

A család kiemelte, hogy, ha csak minden 10. ember 1300 forintot utalna, az Dominiknek, akkor az egy nagy lépés lenne a cél felé

Ha teheti és úgy érzi, hogy segítene a kisfiúnak, akkor a szülők az alábbi számlaszámon várják az adományokat.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !