Petíció indult Szijjártó Péter lemondásáért az orosz hackertámadások ügye miatt

Követeljük Szijjártó Péter azonnali lemondását és teljes körű vizsgálatot az orosz hekkertámadás miatt! – így szól az aHang által indított online petíció, vette észre a Népszava. A külgazdasági és külügyminiszter távozását azért akarják elérni, mert „a Szijjártó-féle külügyben pontosan tudtak azokról az orosz kibertámadásokról, amelyeket két éve még kampányhazugságnak neveztek”. 

A 444 olyan, új dokumentumokat mutatott be, amelyek bizonyítják, hogy Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű hackertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen, s ezek révén nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről.

Orosz titkosszolgálatok által szervezett akcióban több tízezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hackerek, s feltehetően azonnal az orosz állam kezébe. Egy napvilágra került dokumentum beszámolója alapján az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak. Az ügyet 2022. márciusában a Direkt36 tárta fel, akkor a külügy egyszerűen kampányhazugságnak minősítette az esetet.

A 444 által bemutatott a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített jelentés napvilágra kerülése egyértelműen bizonyítja, hogy rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon, ami valójában veszélyezteti hazánk szuverenitását.

A petíció szövege szerint Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere tehát hazudott, ekkora hazugságra még nem volt példa a rendszerváltás óta ezt a pozíciót betöltő magyar külügyminiszterek tekintetében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !