Szexuálisan molesztálta nevelt lányát egy baranyai férfi

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 8 év szabadságvesztés helybenhagyására tett indítványt abban az ügyben, amelyben egy férfi a nevelt lányát szexuálisan molesztálta. 

A 35 éves férfi 2020-ban ismerkedett meg a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő elvált anyával, akivel élettársi kapcsolatot létesítettek. A két műszakban dolgozó anya távollétében a férfi felügyelt a gyerekekre. A sértett kislányt megviselte szülei néhány évvel korábban történt válása, emiatt időnként rémálmok gyötörték. Ilyenkor édesanyja szobájába ment, és mellette keresett nyugalmat, az élettárs pedig a nappaliban aludt.

Egyik alkalommal a férfi – kihasználva a félálomban lévő kislány állapotát – a véletlen mellé fekvő sértettet molesztálni kezdte, aki védekezni próbált. Néhány hónappal később, amikor a férfi kettesben maradt a kislánnyal, napközben is többször zaklatta, de ő ellenállt. A kislányt pszichésen megviselték a történtek, csak a kezelőorvossal való beszélgetésekben derült fény a szexuális erőszakra, majd az ügyben megtették a feljelentést.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 8 év szabadságvesztés büntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, védője pedig felmentésért fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helyben hagyására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !