Eszméletlenül fekvő cukorbeteget fosztott ki egy salgótarjáni férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki a rosszul léte miatt magatehetetlen sértettől elvette az értékeit és használta a bankkártyáját.

A vádirat szerint a 66 éves sértett egy salgótarjáni bankfióknál szeretett volna pénzt felvenni, azonban az automata műszaki okokból nem működött. A férfi visszatette a bankkártyáját a pénztárcájába, amikor cukorbetegsége folytán rosszul lett és eszméletét vesztette, eközben a tárcáját maga mellé ejtette.

A vádlott ezt meglátva a táskájába tette a pénztárcát, majd abból magához vett 13 200 forint készpénzt és a sértett bankkártyáját, ezután az iratokat tartalmazó tárcát a parkoló autók közé dobta. Ezután Salgótarján-szerte különböző boltokban összesen 25 099 forintot költött el az áldozat bankkártyáját használva, amit másnap egy szemetesbe dobott.

Az ügyészség kifosztással, közokirattal visszaéléssel és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolta meg a büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő férfit és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte vele szemben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !