Lopott árammal üzemelt egy Pécs melletti pékség

A Szigetvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy Pécs melletti településen pékséget üzemeltető férfi ellen, aki lopta az áramot.

A vádirat szerint a férfi egy bérelt helyiségben pékséget üzemeltetett a településen. 2022 októberét megelőzően megbízott egy ismeretlenül maradt személyt azzal, hogy az üzlet fogyasztásmérőjét alakítsa át úgy, hogy alkalmas legyen szabálytalan áramvételezésre.

Az átalakított fogyasztásmérővel a vádlott 2022 októbere és 2023 júliusa között szabálytalanul vételezett áramot, amelynek értéke meghaladta a 11 millió forintot.

A vádlott cselekménye jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének a megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és közvetítői eljárás keretében megtérítette az áramszolgáltatónak okozott kárt. Ilyen esetben az öt évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetőjével szemben korlátlanul enyhíthető a büntetés.

A Szigetvári Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !