Karácsony Gergely: „Elmehettek a faszba”

Szerintem rólam a Holdról is látszott, hogy nem akarok miniszterelnök lenni - jelentette ki a főpolgármester a Hard Tallk Puzsér Róberttel című beszélgetésben.

Karácsony Gergely – derül ki a Telex szemléjéből – elárulta, hogy 2019 után azt látta, hogy a főváros és az „országos vezetés” (a homályos megfogalmazásban nem tudni, hogy a kormányzatra vagy az ellenzéki pártok vezetésére utalt) képtelen a normális együttműködésre, s ezt országos szinten kellene helyreállítani. Azért csinálta, mert úgy vélte, nála mindenki rosszabbul csinálja.

„Elmehettek a faszba” – idézte fel, mit gondolt az Orbán-kormányról, amikor a Covid-19-járványra hivatkozva korlátozták az önkormányzatok jogkörét.

Ami a 2024-es EP- és önkormányzati választás előtti kampányt illeti, Karácsony Gergely azt mondta, „rohadtul nem ugyanaz” a NER-en belül meggazdagodott emberek számonkérése, mint a migránsok és szexuális kisebbségek elleni uszítás

Beszélt arról is, hogy a ma az ellenzéknek nincs kormányzóképes látszata, és ez az, ami a hatalomban tartja Orbán Viktort. Az emberek szerinte nem bárkire szavaznak, hanem valakire, vagyis kell egy alternatívát nyújtani az embereknek. „Miért ne tudnék ezekkel az emberekkel én együttműködni? - tette fel a kérdést, majd hozzáfűzte: a jelenlegi kormánnyal szemben egy baloldali alternatíva kell, amit most Dobrev Klára tud nyújtani. Szerinte a Momentum hibát követett el, amikor önálló listát állított - írta a Népszava

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti indulása mögött Karácsony Gergely Orbán Viktort látja, úgy véli legalábbis, csak azt szolgálja, hogy megossza az ellenzéki szavazókat ahhoz pedig, hogy versenybe szálljon, riválisának szüksége volt a Karmelita kolostor jóváhagyására. Szerinte a Fidesz most már azt vizsgálja, mi lenne, ha Szentkirályi Alexandra visszalépne Vitézy Dávid javára.

Ami a Tisza Pártot illeti, Karácsony Gergely szerint jó, hogy vidéken sok embert visz utcára, de nincs budapesti programja, éppen ezért fővárosi indulást nem tudja értelmezni. A főpolgármester megjegyezte: a Magyar Péter-féle párt listáján olyanok is vannak, akik jelenleg Budapest érdekei ellen és a hajózási társaságok érdekei mellett lobbiznak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !