Három fiatalkorú rabolt ki egy idős férfit Hajdúböszörményben, 80 000 forintot és élelmiszert vettek el tőle

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három elkövető ellen, akik a lakásában ütlegelték az idős sértettet, akitől 80 000 forintot és élelmiszert vettek el.

A vádirat szerint a vádlottak barátok, akik együtt szórakoztak egyikük hajdúböszörményi otthonában. Megállapodtak abban, hogy bemennek a egyedül élő idős sértetthez és tőle pénzt, értéktárgyat fognak megszerezni akár erőszakos úton is.

A két fiatalkorú elkövető az idős férfi házának bejárati ajtaját feszegette, míg harmadik társuk az udvaron figyelt. A sértett felébredve kinyitotta az ajtót, kérdőre vonta a vádlottakat, majd felszólította őket arra, hogy távozzanak. Ekkor a két fiú a felaprított fahasábokkal dobálta a sértettet, aki azokban megbotlott és hanyatt esett. A két vádlott bement a sértett után a házba, az idős férfit megfogták és a szekrénynek lökték. Ezután a sértettet tovább lökdösték, aki az ágyra esett. Az egyik vádlott lefogta a sértett két karját, majd társa átkutatta a ruházatát és abból kivett 80 000 forintot. Ezután a sértettet otthagyták, azonban a lakásból még magukhoz vettek egy mobiltelefont és különféle élelmiszereket, majd a társukkal együtt elhagyták a helyszínt.

A két fiatalkorú bántalmazása következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A férfi életkoránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személynek minősül. A vádlottak által okozott 90 000 forint kárból a mobiltelefon 5000 forint értékben lefoglalás és a sértettnek történő kiadás útján megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a sértettre rátámadó két vádlott ellen minősített rablás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt, míg az udvaron várakozó harmadik társuk ellen, mint bűnsegéd emelt vádat. A vádirat mértékes indítványként azt rögzítette, hogy a sértettet kirabló két fiatalkorú vádlottat a járásbíróság 2 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélje és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetve 3 év javítóintézeti nevelésre ítélje, míg a figyelő szerepet betöltő harmadik vádlottat 1 év végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélje és mindhárom vádlott vonatkozásában rendeljen el vagyonelkobzást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !