Életveszélyesen bántalmazta alkalmazottját egy férfi Békés vármegyében

A Békés Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves letartóztatásban lévő férfival szemben. A férfi úgy megverte az alkalmazottját, hogy életveszélyes állapotba került. 

A vádirat szerint a terhelt alkalmazásában állt egy 46 éves sértett. A bűncselekmény napján mindketten a telephelyen dolgoztak, de a sértett nem zárta be a karám ajtaját, ezért a szarvasmarhák kiszöktek. A terhelt dühös lett, és egy vasvilla nyelével, majd egy vastag akácfabottal többször megütötte a férfit, miközben folyamatosan szidalmazta. A sértett a földre esett, próbált védekezni, ám a vádlott folytatta a bántalmazást.  Később a sértett megpróbált felállni, de a bakancsot viselő férfi többször rátaposott a mellkasára. Miután a sértettnek sikerült felállnia, a támadója megragadta a nyakánál, és kétszer ököllel megütötte az arcán, végül felvett egy fánglit, mellyel tarkón ütötte a sértettet.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A férfi a bántalmazást követően megfenyegette a sértettet, hogy ha beszél a történtekről, akkor újra megveri, valamint elveteti tőle a gyermekét. A sértett a fenyegetés hatására nem tett feljelentést, továbbá az élettársának sem számolt be a vele történtekről. A férfi napokig nem intézkedett annak érdekében, hogy a sértett orvosi ellátásban részesüljön, és hagyta, hogy megjelenjen a telephelyen munkavégzés céljából. A sértett összeesett a munkahelyen, ekkor a vádlott élettársa kórházba vitte.

A főügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában - a letartóztatás fenntartása mellett -  börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott, a félmillió forinti meghaladó bűnügyi költség megfizetése mellett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !