Eltiltás alatt, forgalomból kivont autóval közlekedve sodorta el a rendőröket egy fiatal borsodi férfi

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával és egy hónapra letartóztatta a férfit. Az elkövető eltiltás alatt, forgalomból kivont autóval közlekedve sodorta el a rendőröket. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a huszonéves borsodi férfival szemben közúti járművezetéstől eltiltás volt érvényben, amikor 2024. május 14-én, egy forgalomból ideiglenesen kivont és végrehajtó által lefoglalt, nagy értékű személygépkocsival közlekedett.

A rendőrök intézkedni akartak a férfival szemben, egyikük megállásra szólította fel, míg kollégája a szolgálati gépkocsival keresztben a jármű elé állt, hogy a tovább haladást megakadályozza. Az egyenruhások megközelítették az autót, a sofőrt okmányai átadására szólították fel, aki nem működött együtt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi hirtelen tolatott, majd a megállásra vonatkozó felszólítást figyelmen kívül hagyva autóját a rendőrök felé kormányozva elindult úgy, hogy a hivatalos személyeknek a járműre támaszkodva kellett lendületet véve elugraniuk az elütésük elkerülése érdekében. A férfi nagy sebességgel elhajtott, és ismeretlen helyre távozott.

A nyomozó ügyészség másnap elfogatóparancsot bocsátott ki az elkövető ellen, amelynek hatására a férfi védőjén keresztül felvette a kapcsolatot a hatósággal.

Elfogását követően a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint járművezetés eltiltás hatálya alatt vétsége miatt, és indítványozta letartóztatását. A gyanúsított – akit közel 30 alkalommal marasztaltak el közúti közlekedési szabályok megsértése miatt és 2024. áprilisában hallgattak ki gyanúsítottként közúti veszélyeztetés bűntette miatt – tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását elrendelte, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !