Segítőkészségét kihasználva közel kilenc és félmillió forintot sikerült kicsalnia ez idős asszonytól a hazug nőnek

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki egy idős, jóhiszemű asszonyt károsított meg éveken keresztül.

A vádirati tényállás szerint a nő 2020-ban ismerkedett meg a nyugdíjas sértettel, akinek akkor egy ízületi fájdalmakra használatos krémet értékesített. A vádlott már ekkor is álnéven mutatkozott be az idős asszonynak. Később is kapcsolatban maradtak, rendszeresen beszéltek telefonon.

A beszélgetéseik során derítette ki a vádlott, hogy a sértettnek több forrásból is vannak rendszeres bevételei. Kitapasztalta azt is, hogy az asszony könnyen befolyásolható, hiszékeny és rendkívül segítőkész is. Az elkövető elhatározta, hogy ezen tulajdonságokat kihasználva megszerzi a sértett pénzét. Ennek érdekében különböző indokokra hivatkozva 2020 május eleje és 2022 május vége között több, mint 80 alkalommal kért és kapott kisebb-nagyobb összegeket kölcsön a sértettől, amelyeket - a sértettnek tett ígérete ellenére - nem kívánt visszafizetni.

A kéréseinek indokai változatosak, de mindig olyan jellegűek voltak, hogy a sértett nem tudott azokra nemet mondani. Kért betegségre felírt gyógyszer kiváltására éppúgy, mint élelmiszerre vagy testvére temetésének költségeire. Volt olyan is, hogy ingatlanában megszüntetett áramszolgáltatás visszakapcsolására, máskor pedig fia külföldön történt halálos közlekedési balesete miatt szükséges külföldi ki- és hazautazás költségeire. 

A vádlott azzal hitegette a sértettet, hogy a kölcsönöket egy értékesítés alatt álló ház eladása után neki visszafizeti.

Az összegek tízezer - pár százezer forint közötti összegig terjedtek. A két év alatt közel kilenc és félmillió forintot sikerült kicsalnia az elkövetőnek az idős asszonytól.

A Ceglédi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !