Addig ütötte egy székkel a jászkiséri rabló a 81 éves asszonyt, míg a szék darabokra nem tört

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 21 éves, büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőügye, aki betört egy jászkiséri házba, majd a zajra felriadó, a házban egyedül élő 81 éves mozgáskorlátozott asszonytól pénzt követelt. 

Az idős hölgy nem állt kötélnek, és járóbotjával megpróbálta kizavarni lakásából a fiatal férfit, aki ezt „viszonzandó”, megragadott egy széket, amivel addig ütötte az asszonyt, míg a szék darabokra nem tört. Ezután kiverte a verandaüveget, és az ekkora már halálra rémült asszonytól zsákmányolt mintegy 40 ezer forint készpénzzel és egy régi típusú, 10 ezer forint értékű használt mobiltelefonnal távozott. Az idős asszony szerencsés módon csak 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, de ez csak a véletlenen múlt, az elkövetés eszközére figyelemmel ugyanis fennállt a koponyacsont törés veszélye is. 

Az ügyben a Jászberényi Járási Ügyészség emelt vádat. A Jászberényi Járásbíróság 6 tárgyalást tartott, majd az utolsón, ítéletet hozott. A vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és az ott lakó akarata ellenére, éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés büntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 9 év fegyházra ítélte és 9 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A fellebbezések nem vezettek eredményre, a Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !