Szijjártó Péter bejelentette: új határátkelő létesül Magyarország és Ukrajna között

Új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, az erről szóló megállapodást a héten aláírták - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: a Nagyhódos és Nagypalád közötti új határátkelővel hatra emelkedik az átkelőpontok száma Ukrajna és Magyarország között.

A miniszter emlékeztetett: nincs egy hónapja, hogy Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével telefon egyeztettek többek között arról a határforgalmi megállapodásról, amelynek keretében új határátkelőhely létesül Nagyhódos és Nagypalád között, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat Beregsuránynál.

"A héten Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettes, ukrán közösség-, terület- és infrastruktúra-fejlesztésért felelős miniszter és Magyarország kijevi nagykövete aláírták az erről szóló megállapodást, így már véglegesen eldőlt: új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, ezzel pedig a jelenlegi öt átkelési pont rövidesen hatra növekszik országaink között" - írta Szijjártó Péter.

Az új határátkelési lehetőséggel csökken a sorban állás és felgyorsul a határátlépés Magyarország és Ukrajna között, ami komoly könnyebbséget jelent majd az emberek életében - tette hozzá a miniszter. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !