10 000 forintos címletű hamis bankjegyet állított elő, majd azokkal fizetett egy komáromi férfi

Egy férfi a komáromi lakóhelyén 3 darab 10 000 forintos címletű hamis bankjegyet állított elő, majd azokkal fizetett. Az elkövetőt a bíróság jogerősen 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, és 20 000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

A vádirat szerint a férfi a komáromi lakóhelyén forgalomba hozatal céljából 3 darab 10 000 forintos címletű hamis bankjegyet állított elő. A vádlott a bankjegyek képmását az internetről letöltötte, azokat nyomtatóval kinyomtatta, majd a hamis bankjegyeket kivágta.

A férfi 2 darab hamis bankjeggyel egy mosonmagyaróvári rendezvény büféjében vásárolt. Az elkövető a harmadik hamis pénzzel egy győri szórakozóhely büféjében akart fizetni, azonban az eladó észlelte a bankjegy hamis voltát. A férfit a biztonsági szolgálat munkatársa a helyszínen feltartóztatta.

A férfi még további két bankjegy hamisítására irányuló előkészületet is tett, ugyanis egy A4-es méretű lapra 2 darab 10 000 forintos bankjegy elülső lapjának képmását kinyomtatta. Ezt a nyomozó hatóság a férfi személygépkocsijában foglalta le.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság pénzhamisítás bűntette miatt az elkövetőt 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 20 000 forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint a lefoglalt nyomtatót és laptopot elkobozta. Az elsőfokú ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !