Súlyos baleset lett a vége a vezetés közbeni palackból ivásnak

Személygépkocsijával belerohant az út szélén veszteglő, meghibásodott furgon mögött álló teherautóba egy 70 éves férfi a 21. számú főúton.

A tényállás szerint Hatvan és Salgótarján között félig a leállósávban két áruszállító teherautó parkolt egymás mögött. Egyik műszaki hibás volt, a másik azért érkezett nem sokkal korábban a helyszínre, hogy abba átrakodjanak. Az elromlott jármű vezetője kihelyezte az elakadásjelző háromszöget a főút külső forgalmi sávjába, így a két sofőr azt gondolta, hogy biztonságosan hozzákezdhetnek a munkához.

A sofőrök folyamatosan pakoltak a négysávos autóút szélén. Ekkor érkezett a helyszín közelébe autójával a terhelt, aki ivott az üdítős flakonból, majd azt ügyetlenül helyezte vissza a középkonzolra, így a flakon begurult a jobb első ülés alá. A férfi keresni kezdte a palackot, ám nem figyelte az utat, ezért nagy sebességgel, fékezés nélkül belerohant a hátrább álló teherautóba. Ennek jobb oldali nyitott ajtaja rázuhant a mellette tartózkodó sértettre, akinek még az előre mozduló, nagy tömegű jármű hátsó kereke is átment a lábfején.

A férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a cselekményével a közúti baleset gondatlan okozásának vétségét valósította meg.

Az Egri Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy az elkövetés körülményeire, az elkövető személyére, valamint a rendelkezésre álló nyilatkozatokra figyelemmel egy vádemelés helyett alkalmazott ügyészi intézkedéstől a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért hat hónapra feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek eredményes lefolytatása után, tevékeny megbánás esetén a bűnügy lezárásaként az eljárás megszüntetésére kerülhet sor.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !