Közel 2 millió forintjába került egy győri nőnek, hogy meggondolatlanul vágott bele egy mesés hozamot ígérő befektetésbe

Egy győri nőt telefonon hívott egy kellemes modorú férfi, aki MOL-részvényeket ajánlott kecsegtető befektetésként - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A hölgy az üzletkötéshez az ismeretlen ajánlására letöltötte az AnyViewer alkalmazást. Ezután meglepve tapasztalta, hogy a számlájára különböző pénzösszegek érkeznek, majd onnét az elkövető – a feljelentő pénzével együtt – egy összegben átutalta ezeket egy svájci bankszámlára. A sértettnek így a nyereség helyett összesen közel kétmillió forint kára keletkezett.

"Ne feledje, a befektetésekhez tájékozottság és ismeret is szükséges! Az interneten, főleg a közösségi oldalakon ajánlott, kiemelkedő hozamot ígérő befektetések mögött szinte mindig csalók állnak." - hívta fel a figyelmet a rendőrség.

"Ne telepítsen semmilyen programot idegenek kérésére! Távoli hozzáférést biztosító alkalmazások (ilyen például az AnyViewer és AnyDesk) telepítésével gyakorlatilag korlátlan hozzáférést biztosít eszközéhez idegeneknek, akik így minden bizalmas adatot felhasználhatnak." - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !