Mészáros Lőrinc: nem törvényszerű a milliárdossá válás, az elmúlt 32 év munkájával jutottam el idáig

Mindketten sokat dolgozunk Orbán Viktorral, relatíve intenzív kapcsolatunk van - jelentette ki Magyarország leggazdagabb embere az Indexnek adott interjújában, melyet a Népszava szemlézett.

Mészáros Lőrinc azt mondta, barátság fűzi a miniszterelnökhöz, ami a bizalmon alapszik, mivel mind a ketten külön utakon járnak. Nem egyszerű összehozni vele egy találkozót, mert mindkettejüknek rengeteg elfoglaltsága van. "A gazdasági fejlődésem nem két nap alatt történt meg, hanem az elmúlt 32 év munkájával jutottam el idáig. (...) Nem törvényszerű a milliárdossá válás, de érdemes sokat dolgozni, mert csak azzal tud előrejutni az ember" – fejtegette a volt felcsúti polgármester, aki a cégbirodalmával több száz milliárd forint közpénzt nyert el állami pályázatokon.

Az interjúban Mészáros Lőrinc kitér Magyar Péterre is, hogy bár bankjában, MBH Bank Nyrt.-ben felügyelőbizottsági tag volt, személyesen nem ismeri. "A nevét is csak onnan, hogy Varga Judit volt férje. Ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek, nincs közös pontunk. Ha valakinek én vagyok a témája, azt nem veszem támadásnak, Pesty László esetében sem, aki egyébként egy vicces ember. Lehet, hogy nekik ez a dolguk, hogy a köz érdeklődését fenntartsák, nekem meg az, hogy a vállalataim minél sikeresebbek legyenek" - magyarázta. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !