Anyajegy buktatta le az esztergomi férfit, aki ikertestvére adataival akarta átverni a rendőröket

Az esztergomi rendőrök jól ismerték a 32 éves férfit és tudták azt is, mi a különbség a testvérek között - olvasható a police.hu oldalon.

Az ikerpár egyik tagja az utóbbi időben több bűncselekményt követett el Esztergom térségében. Hogy elkerülje a felelősségre vonást, a testvére adatait használta, a rendőrök azonban tudták, az anyajegy megkülönbözteti őket. L. Ferenc január 22-én 18 óra körül egy esztergomi házból ellopott egy táskát, amiben a sértett és két másik ember bankkártyája is benne volt. A tettes alig egy óra elteltével az egyik kártyával több mint 20 ezer forintért vásárolt. Kiderült az is, még ezen a napon kora délután, valamint március 29-én is szabálysértést követett el, ezért a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

Hogy a büntetést elkerülje olyan okmányt adott át, amit tavaly az ikertestvére nevére készíttetett. Szándékosan ezeket az okmányokat adta át, a nyomtatványokat is az ő nevében írta alá. A férfit végül az orrán lévő anyajegy buktatta le. A rendőrök L. Ferencet felismerték, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. 

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon lopás, közokirat-hamisítás, csalás miatt indult büntetőeljárás. 

A gyanúsított már nem volt ismeretlen az esztergomi rendőrök előtt. Korábban indult ellene eljárás kifosztás, lopás, zaklatás, hatóság félrevezetése, hamis vád, kábítószer birtoklása miatt is. A rendőrség a kihallgatása után őrizetbe vette, a bíróság elrendelte letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !