Kiegyenesítette a kanyart és fának csapódott az ittas sofőr, a biztonsági övet nem használó utasa maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki éjjel ittasan nem tudott bevenni egy kanyart és előbb az árokba hajtott, majd egy fának csapódott. A biztonsági övet nem használó utasa maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

A vád szerint a fülöpszállási férfi néhány hónappal azután, hogy őt a bíróság ittas járművezetés miatt jogerősen elítélte ittasan ismét autóba ült és az 53. számú főúton rossz látási viszonyok mellett közlekedett gépkocsijával, amelyben utas is volt.  A férfi vérében 1,9-2,0 ezrelék véralkohol volt. Haladása során ittassága miatt nem tudott bevenni egy balra ívelő kanyart és előbb letért a jobb árokba, majd egy fának ütközött.

A baleset következtében a férfi biztonsági övet nem használó utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. A vádlott könnyebben sérült.

A baleset azért következett be, mert a sofőr megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint az vezethet járművet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, valamint járművel az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !