Fékezés nélkül gázoltak el a zebrán egy kocogó nőt Nyíregyházán (videó)

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki Nyíregyháza belvárosában fékezés nélkül, a zebrán gázolt el egy futó nőt.

A vádirati tényállás szerint a középkorú férfi reggel, még szürkületben személygépkocsival közlekedett Nyíregyháza belvárosában. A férfi Széchenyi utca és a Benczúr tér útkereszteződésében a közúti jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott kijelölt gyalogos-átkelőhelyet azonban olyan sebességgel közelítette meg, hogy az ott áthaladó kocogó nőt nem vette észre, és fékezés nélkül elgázolta. Az elütést követően a férfi azonnal a sértetthez sietett, majd értesítette a hatóságokat.

A balesetben a futó nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem kellő körültekintéssel és fokozott óvatossággal közelítette meg, így nem tudott megállni, és elsőbbséget adni a gyalogosnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, vele szemben pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !