Hatóság félrevezetése miatt is elítélte a bíróság a salgótarjáni kettősgyilkost

A Salgótarjáni Járásbíróság hatóság félrevezetésének vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélet egy 47 éves férfit.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott még 2020 decemberében azt a bejelentést tette a rendőrségre, hogy miközben egy buszpályaudvaron aludt, valaki ellopta a pénztárcáját a benne lévő 1300 forinttal együtt. A vádlott bejelentése alapján büntetőeljárás indult, melynek során a vádlott elismerte, hogy a pénztárcáját tőle senki nem lopta el, hanem azt részegen elhagyta valahol.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ítéletében megállapította azt is, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá két év időtartamra a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, valamint kötelezte a több mint háromszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítéletet a vádlott, valamint az ügyész és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

A büntetés végrehajtására valószínűleg soha nem kerül sor, mert a férfit a Balassagyarmati Törvényszék tavaly tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a 2020 szeptemberében és 2021 januárjában, Salgótarjánban elkövetett emberölések miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !