Csokoládét, pénzt ígérve vette rá az ózdi férfi a 10 éves kisfiút arra, hogy a nyílt utcán kiraboljon egy nőt

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közvetett tettesként elkövetett rablás bűntette miatt, aki csokoládét, pénzt ígérve egy gyermekkorú fiút rávett arra, hogy a nyílt utcán kiraboljon egy nőt.

A vádirat szerint a férfi Ózdon, az utcán sétált a tíz éves fiúval, amikor meglátott egy gyalogosan közlekedő nőt, és elhatározta, hogy megszerzi a mobiltelefonját. A férfi a fiúnak csokoládét, pénzt ígért, így rávette, hogy lökje el a nőt, vegye el tőle a mobiltelefont és azt adja át neki. A férfi a fiút azzal bátorította, hogy ezt nem fogja elmondani senkinek, ebből nem lesz semmi baj.

A csokoládé és a pénz reményében - a gyermekkor miatt nem büntethető -  fiú a sértett után ment, vállánál meglökte, arcát megütötte,  földre vitte, majd a kabátzsebéből kivette a mobiltelefont, és átadta a férfinak. A férfi a telefont hazavitte, és otthonában egy hűtőszekrény alá rejtette el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyek gyakorlásától eltiltást , valamint a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetése végrehajtását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !