Egy adathalász oldalon keresztül megszerezte a Facebookon hirdető sértett internetbankos belépési adatait, 1 millió forintot nyúlt le a csaló

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves budapesti férfinak, akivel szemben az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A büntetőügyben a rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható tényállás szerint a gyanúsított álnéven regisztrált Facebook-felhasználóként jelentkezett a pápai sértett internetes hirdetésére, majd a sértettel üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette a kapcsolatot. Másnap délután a futárszolgálat megrendelésére hivatkozva, egy adathalász oldalon keresztül megszerezte a sértett folyószámlájának internetbankos belépési adatait, majd azokat felhasználva a sértett folyószámlájáról 1 000 000 forintot utalt át egy budapesti lakos nevén lévő számlaszámra. 

A gyanúsított kérésére a fenti budapesti lakos a bankszámlájáról egy budapesti bevásárlóközpontban lévő bankautomatából három tranzakcióval felvette az egymillió forintot, melyet nem sokkal később a testvére átadott a gyanúsítottnak, melyből ő visszaadott neki 150 000 forintot.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !